Od piątku do niedzieli (23-25 września) w Pasażu Grunwaldzkim potrwają Regionalne Targi Tradycyjnych Specjałów. Oprócz skosztowania staropolskiej pajdy ze smalcem, będzie można także zaopatrzyć się w produkty regionalne oraz rękodzieło.
Przez trzy dni w Pasażu Grunwaldzkim na specjalnych stoiskach dostępne będą specjały z lokalnych gospodarstw oraz naturalne produkty spożywcze z całego świata. Wśród licznych propozycji znajdą się m.in.: miody, staropolskie wędliny, chleby, góralskie sery oraz naturalne przyprawy, suszone owoce i słodycze - chałwa turecka, pierniki, lizaki czy żelki. Nie zabraknie także tradycyjnego rękodzieła: artystycznej biżuterii, ręcznie szytych i malowanych narzut na łóżko, dekoracyjnych poduszek oraz artykułów dla dzieci - maskotek, materiałowych literek, zawieszek i innych.
- Przed nami pierwszy jesienny weekend, a zatem idealna okazja na zapoznanie się z trendami tego sezonu, udane zakupy i coś smakowitego. Targi Tradycyjnych Specjałów będą niecodzienną szansą, aby w naszym centrum móc zaopatrzyć się w regionalne specjały i rękodzieło prosto od producentów. Zapowiada się weekend pełen smaków i pozytywnych wrażeń - mówi Agnieszka Lis, Manager ds. Marketingu CHR Pasaż Grunwaldzki.
Regionalne Targi Tradycyjnych Specjałów potrwają od piątku do niedzieli (23-25 września) w godzinach otwarcia centrum. Stoiska dostępne będą na poziomie 0.