W sobotę 9 kwietnia odbędzie się druga część spotkań kulinarnych w nowej strefie restauracyjnej Pasażu Grunwaldzkiego. Propozycję wiosennego menu zaprezentuje Ewa Wachowicz, członkini jury programu Top Chef, dziennikarka i producentka telewizyjna. O dodatkowe doznania smakowe zadbają wybitni kucharze: Beata Śniechowska i Bartłomiej Płócienniak.
Podczas drugiej edycji pokazów kulinarnych w nowej strefie restauracyjnej Pasażu Grunwaldzkiego dominować będzie kuchnia w lekkiej, finezyjnej oraz mistrzowskiej odsłonie. Menu, inspirowane wiosną, zaprezentuje Ewa Wachowicz. Autorka własnego programu kulinarnego podzieli się sprawdzonymi przepisami, a także pasją do gotowania, ogromną energią i optymizmem. W specjalnie zaaranżowanej kuchni Pasażu Grunwaldzkiego autorskie danie przygotuje również Beata Śniechowska, zwyciężczyni drugiej edycji programu Masterchef.
Oprócz licznych pokazów i degustacji na uczestników spotkania czekają także warsztaty kulinarne prowadzone przez Bartłomieja Płócienniaka, uczestnika czwartej edycji Top Chef'a, który sztuki gotowania uczył się w modnych londyńskich restauracjach. Samodzielnego przyrządzania zdrowych przekąsek nauczą się również najmłodsi, wspierani radami i pomocą zespołu z wrocławskiej Akademii Młodego Kucharza.
Nie zabraknie również konkursów z nagrodami i niespodzianek przygotowanych przez lokale ze strefy restauracyjnej Pasażu Grunwaldzkiego. Pokazy rozpoczną się o godzinie 13.00 na poziomie +2. Więcej informacji na stronie: www.pasazgrunwaldzki.pl.