15 lutego 2015 organizatorzy zapraszają na pierwszą w tym roku odsłonę święta jednodniowych restauratorów – czyli Restaurant Day. Przez całą niedzielę będzie można spróbować lokalnych specjałów, poznać oryginalne przepisy i wymienić kulinarne doświadczenia. Całość będzie miała miejsce w Centrum Rozwoju Zawodowego „Krzywy Komin”, przy ulicy Dubois 33-35a.
Restaurant Day zainicjowano w Finlandii w 2011 roku, a dziś przedsięwzięcie zrzesza już ponad tysiąc restauracji na całym świecie. Pierwszą wrocławską edycję imprezy przeprowadzono w 2012 roku.
W nowoczesnej przestrzeni "Krzywego Komina" swoje jednodniowe restauracje otworzy grupa znajomych, amatorów dobrej kuchni i spontanicznych inicjatyw. Daniami dzielić się będą zarówno debiutanci, jak i bardziej doświadczeni jednodniowi restauratorzy.
Na Restaurant Day zapraszamy miłośników kuchni wegańskiej, wegetariańskiej, mięsożerców i smakoszy najlepszych kaw - każdy znajdzie coś dla siebie.
15 lutego gotować będą: Wege Wikt - specjalistki od kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, Recta Food&Living- miłośnicy kulinarnego minimalizmu, przedkładający smak nad skomplikowanie, Inyama - gotujący według południowoafrykańskich przepisów, Czarny Deszcz - znawcy doskonałej kawy i Obite Gary - królowe dań warzywnych.
Co: Restaurant Day w Krzywym Kominie
Gdzie: Wrocław, ul. Dubois 33-35a.
Kiedy: Niedziela, 15 lutego 2015, godz. 12:00 - 17:00
Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny; informacja o cenach poszczególnych dań i produktów dostępna na miejscu - u restauratorów